Afslanken in de winter

afslankenwinter

Afvallen in de winter

Het koude weer komt er aan en dat weer vraagt om eten en een lekkere warme deken. Het lijkt er op dat onze lichamen minder fit zijn en sneller naar eten grijpen. Dit lijkt het ideale recept voor meer kilo’s. Echter zijn er voedingsdeskundigen die beweren dat de winter bij uitstek de beste periode is om af te vallen.

 

“Wie in gevecht is met de weegschaal kan deze periode van kou ideaal gebruiken om gewicht te verliezen. Het is juist de winter waarin onze stofwisseling versneld word”

 

Er zijn soepen die stoffen in de je lichaam laten ontsnappen en deze helpen je om af te vallen. Neem nou bijvoorbeeld wortelsoep met gember, dé ideale soep om te beginnen met afvallen. Hoe maak ik de soep?

 

“De winter is niet de tijd om aan te komen maar juist om af te slanken”

 

In de winter maanden wil het lichaam op temperatuur blijven en zal hiervoor intern meer arbeid verzetten. Hierdoor zal er meer energie worden verbruikt en door middel van eten met calorieën dit potentiële tekort worden aangevuld.
Om jullie een stuk op weg te helpen heb ik 7 tips om deze winter de strijd met de weegschaal te gaan winnen:

 

1.Drink thee

(dit kan echter het gehele jaar, in de winter werkt het nóg beter)
Niet alleen houdt de thee je warm, je hebt tevens een gevoel van welzijn. Om gewicht te verliezen drinken dan bij voorkeur:

  • Paardestaart thee

  • Witte thee met kaneel

  • Rode vruchten thee

  • Hibiscus thee

  • Groene thee met gember

 

2.Drink soep met gezonde groenten

Deze zullen helpen om af te slanken en je goed te laten voelen. Je kan een willekeurige soep hiervoor gebruiken. De voorkeur gaat uit naar vers gesneden groeten naar eigen keuze. Let wel op dat je romige toevoegingen zoals kaas, suikers en brood vermijd.

 

3.Eet voldoende groenten

De winterperiode staat niet bekend dat mensen rauwe groenten eten. Dat is zonde want de rauwe groentes zijn wel de sleutel tot gewichtsverlies. Zie je in het rauw eten geen heil, probeer dan de groentes dan eens te stoven!

 

4.Consumeer voldoende fruit

Fruit kan je perfect tussendoor of als toetje eten. Of je het fruit vers, geroosterd of gestoofd eet maakt voor de gezonde bestanddelen niet uit. Wat je hierbij verder op weg gaat helpen is om kaneel toe te voegen. Dit versterkt niet alleen de smaak, dit zal ook tevens je stofwisseling versnellen. Een snellere stofwisseling zal je alleen maar helpen bij het afvallen.

 

5.Eet regelmatig

Om gewicht te gaan verliezen dien je om de drie uur wat te gaan eten. Hiermee bevorder je de stofwisseling en zorg je voor verzadiging van het lichaam. Je gaat hiermee een honger gevoel tegen. Elke drie uur eten is ideaal maar zorg dat het eten niet te zwaar op de maag ligt. Gebruik hiervoor bovenstaande tips.

 

6.Vermijd bepaalde ingrediënten

Om bovenstaande stappen een goed vervolg te geven en succesvol af te vallen is het belangrijk om bepaalde ingrediënten te mijden. Vetten , suikers en melk houdende zijn hier absoluut voorbeelden van. Probeer deze zoveel mogelijk te vermijden

 

7.Beweeg voldoende

Het klinkt misschien als logisch maar ik wil het toch nogmaals benoemen: zorg dat je voldoende beweging krijgt. Pak wat vaker de fiets en loop eens een blokje extra om.

 

Hopelijk neem je mijn afval tips tot je en werk je naar een gezonde levensstijl waarin gewichtsverlies (indien nodig) centraal staat. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *