Vet verbranden op een lege maag

Helpt vet verbranden op een lege maag? Een veel gehoord verhaal is dat sporten op een lege maag extra zou bijdragen aan het verbranden van vet. Maar is dit ook wel zo?

Sporten op een lege maag

vet verbranden op een lege maag

Wanneer je zou sporten voor bijvoorbeeld het ontbijt zou direct het vet verbrand worden. Een negatieve energiebalans zou helpen met de verbranding van vet. Er zijn immers geen of weinig voedingsstoffen in het lichaam die eerst aangesproken dienen te worden. Het vet zou direct aangesproken worden. In theorie is dit ook het geval. In de praktijk kunnen er echter bijwerkingen optreden waardoor deze vlieger niet helemaal op gaat.

Onderzoek

Er is onderzoek naar sporten en dus ook vet verbranden op een lege maag gedaan. Uit de resultaten is niet naar voren gekomen dat nuchter sporten meer bijdraagt aan afvallen dan sporten met een vollere maag. Integendeel zelfs. Aangezien er geen koolhydraten in het lichaam bevinden, kan het lichaam zelfs zwak worden. Helemaal tot het uiterste gaan word dan zelfs erg moeilijk. Er is zelfs aangetoond dat er veel stresshormonen vrij komen die kunnen leiden tot de afbraak van spieren.

Tips

Ben je toch van plan op een lege maag te gaan sporten, probeer je dan zoveel mogelijk aan deze tips te houden. Probeer voor het sporten een tussendoortje te nemen in de vorm van een banaan. Bananen bevatten veel koolhydraten die het lichaam meer energie geven. Een stukje ontbijtkoek kan ook goed helpen. Indien je heel intensief wilt gaan sporten, is dat verstandiger om dat op een ander tijdstip te gaan doen. Zware inspanningen op een lege maag zijn niet verstandig. Minder goede prestaties, moeheid en uitputting van het lichaam behoren tot de mogelijke gevolgen.

Sporten op een lege maag betekent kortweg een korte, niet intensieve training. Voor een uitgebreid programma kan beter op een ander moment van de dag worden gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *